Admin Admin
عدد المساهمات : 141 تاريخ التسجيل : 16/11/2011 العمر : 34
| موضوع: المحشي المصري المشكل السبت أبريل 21, 2012 11:12 pm | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ازيكم ياقمرات طبعا كلكم عارفين أنا مين ؟؟؟
أنا الشيف ليكي الي بتجيبلكم في منتداكم أحلي وألذ وصفات الأكلات
النهارده معانا طبق كلنا أكيد بنحبه وهو طبق المحشي المصري الرائع
تابعوا معايا المقادير والطريقه وتقدروا تستفسروا عن أي حاجه
وإن شاء الله هتلاقوا في مواضيع تانيه بقية أنواع المحشي اللذيذه
نبدأ الشغل بقي
المحشي المصري المشكل المقادير
كيلو باذنجان ابيض او اسود كيلو كوسة 1/4 كيلو فلفل رومي 3 1/2 كوب ارز كيلو طماطم مقدار خضرة 2 ثمرة متوسطة بصل 3 فصوص كبيرة ثوم كوب2/3 زيت ذرة مقدار ملح وفلفل وبهارات 1/2 ملعقة صغيرة زنجبيل اخضر مقدار شوربة 2 ثمرة طماطم 4 فصوص ثوم 2 ملعقة كبيرة سمن 1 مكعب مرقة دجاج طريقة التحضير
- تضرب الطماطم في الخلاط بعد غسلها ثم توضع في قدر على النار وتقلب من حين لآخر حتي يثقل سمكها وتجف إلى حد ما مياهها.
2- ينظف الباذنجان والكوسة بالمقوار الخاص بالمحشي بحيث يزيل قلب (بذور) الثمرة.
3- ينظف الفلفل بنزع عنقوده ثم يغسل الباذنجان والفلفل والكوسة جيدا ويتركوا ليصفوا.
4- تنظف الخضرة وتغسل وتفرم بالسكين فرما ناعما.
5- يفرم البصل والثوم.
6- يغسل الأرز جيدا ويصفى.
7- تضاف الخلطة إلى بعضها (الأرز والطماطم والبصل والثوم والخضرة والزنجبيل والتوابل والزيت)
وتقلب جيدا ويراعى اعتدال مكوناتها بحيث لا يطغى اللون الأحمر على الأخضر.
8- تحشى حبات الباذنجان والفلفل والكوسة بالخلطة مع الحرص على حشو ثلثي الثمرة فقط.
9- يرص المحشي في قدر عميق واقفا أو نائما ويسقى بالشوربة الساخنة بحيث يصل مستواها لرؤوس الثمرات.
10- بعد رص المحشي تفرم المكونات الخيرة (الطماطم والثوم والسمن ومكعب المرقة) وترش على وجه المحشي
ويفضل رشها قبل صب الشوربة. يوضع القدر على النار العالية حتى تغلي الشوربة
وتبدأ في النقصان فتقلل النار ويجب الحرص على أن يكون الغطاء محكم الغلق
ويترك على النار الهادئة حتى اكتمال نضجه ويمكن اختبار ذلك بتذوق باذنجانة
(لانها تإخذ وقتا أطول في النضج) ويقدم المحشي ساخنا. وبألف هنا وصحه وعافيه ياقمرات | |
|